پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
4492
-
الف
+

تجلیل از رضا میرکریمی و پرویز شیخ‌طادی در جشنواره سما

سومین دوره جشنواره «سما» از «سیدرضا میرکریمی» و «پرویز شیخ طادی» در مراسم اختتامیه تجلیل می‌کند.

 سومین دوره جشنواره «سما» از «سیدرضا میرکریمی» و «پرویز شیخ طادی» در مراسم اختتامیه تجلیل می‌کند.

به گزارش آی‌فیلم، نشست خبری دبیر سومین جشنواره فیلم کوتاه «سما» روز چهارشنبه در محل موسسه فرهنگی هنری «شهید آوینی» برگزار شد.  در این نشست که با حضور اصحاب رسانه و مدیران اجرایی جشنواره برگزار شد؛ رئوس برنامه های سومین دوره جشنواره ملی «سما» اعلام شد. مجتبی امینی دبیر جشنواره فیلم «سما» در ابتدای نشست ضمن تبریک سال نو و آرزوی سالی موفقیت آمیز برای جامعه رسانه ای کشور، به استقبال قابل توجه فیلمسازان در سومین جشنواره «سما» اشاره کرد و ضمن اشاره به این که جشنواره «سما» به برکت نام شهید سیدمرتضی آوینی در 5 محور سبک زندگی اسلامی اسلامی برگزار می شود، عنوان کرد: تعداد 2078 اثر در 4 بخش «مستند»، «داستانی»، «پویانمایی»، و «فیلمنامه» به دبیرخانه سومین جشنواره «سما» رسید که ارزیابی های انجام شده توسط هیات انتخاب و داوری نشان دهنده بلوغ و تکامل فیلمسازان در این دوره از جشنواره بوده است.

مدیرعامل «موسسه فرهنگی هنری شهید آوینی» با اشاره به رشد کمی و کیفی آثار شرکت کننده در جشنواره سوم «سما»، افزود: کیفیت آثار و همخوانی با موضوع جشنواره نشان دهنده موفقیت جشنواره در سومین دوره بوده است و نشان دهنده اهمیت جشنواره می باشد.

وی به تعداد آثار راه یافته به سومین جشنواره فیلم «سما» با موضوع «سبک زندگی اسلامی ایرانی» اشاره کرد و گفت: از تعداد 2078 اثر راه یافته به دبیرخانه جشنواره در حدود 10 درصد توسط هیات انتخاب برای مرحله نهایی انتخاب شدند که شامل 188 اثر در بخش پویانمایی، 507 اثر در بخش فیلمنامه، 522 اثر در بخش مستند و 861 اثر داستانی هستند. این آثار توسط هیات انتخاب با وسواس انتخاب شدند و در ارزیابی های انجام شده، کیفیت و همخوانی با محورهای جشنواره مورد توجه قرار گرفت.

مجتبی امینی با اشاره به این که جشنواره «سما» جهت دوری از هزینه های اضافه و جهت همراهی با «اقتصاد مقاومتی» همانند سال گذشته از برگزاری مراسم افتتاحیه اجتناب خواهد کرد، از بیعت برگزارکنندگان و فیلمسازان با آرمان‌های سیدشهیدان اهل قلم در روز نخست جشنواره گفت و عنوان کرد: امسال هم به همراه جمعی از فیلمسازان و عوامل برگزاری جشنواره بر سرمزار آقاسیدمرتضی آوینی حضور خواهیم داشت و بیعت نامه ای را با آن شهید بزرگوار خواهیم داشت که این مراسم ساعت 11 صبح شنبه 26 فروردین ماه خواهد بود.

دبیر سومین جشنواره ملی فیلم «سما» ضمن تشکر از اعضای هیات انتخاب و داوری این دوره از جشنواره که در مجاورت ایام نوروز با دقت به ارزیابی آثار پرداختند، در خصوص برنامه های جانبی جشنواره سوم فیلم «سما» در «سینما فلسطین»، گفت: در این دوره جدا از نمایش آثار جشنواره، 5 سمینار آموزشی را طراحی کردیم که هر روز یک سمینار توسط اساتید برگزار خواهد شد که سمینار کارگردانی توسط احمدرضا درویش، سمینار فیلمنامه نویسی توسط  بهروز افخمی، سمینار تصویربرداری توسط اسفندیار شهیدی، سمینار مستندسازی توسط  مهرداد اسکویی و سمینار انیمیشن توسط  بهرام عظیمی خواهد بود.

مجتبی امینی ضمن اعلام این که 5 فیلم منتخب جشنواره سی و پنجم فجر و همخموان با موضوع جشنواره «سما» در روزهای جشنواره در «سینما فلسطین» برگزار می شود، از برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره در «تالار وحدت» خبر داد و عنوان کرد: مراسم اختتامیه سومین جشنواره فیلم «سما» در روز 31 اردیبهشت ماه در تالار وحدت برگزار می شود و طراح و کارگردان مراسم هم محمد حمیدی مقدم خواهد بود.

دبیر سومین جشنواره فیلم کوتاه «سما» در ادامه نشست از برگزاری مراسم های بزرگداشت و گرامیداشت این دوره از جشنواره خبر داد و گفت: آئین گرامیداشت امسال با توجه به موضوع محرومیت زدایی اختصاص به «حاج عبدالله والی» دارد. با توجه به این که هنر محرومیت زدایی موضوع مهمی است و این هنرمند خود را وقف منطقه محروم بشاگرد کرد. همچنین در این دوره 2 بزرگداشت برای هنرمندان گرانقدر «سیدرضا میرکریمی» و «پرویز شیخ طادی» خواهیم داشت.

مجتبی امینی با اشاره به این که جشنواره فیلم «سما» بستر مناسبی برای رشد فیلمسازان جوان فراهم کرده است، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره دشواری های برگزاری جشنواره، گفت: برگزاری جشنواره در کشور خیلی زیر ذره بین قرار می گیرد و آمار نادرستی ارائه می شود در حالی که در مجموع 30 جشنواره موضوعی در کشور داریم و در کشورهای دیگر این رقم به صدها و هزاران تعداد هم می رسد. برگزاری جشنواره هم کار بسیار سختی است و تنها براساس دغدغه های شخصی طراحی و اجرا می شود و کاملا غیرتمندانه از طرف اشخاص برگزارکننده صورت می گیرد. ما در این جشنواره هم سختی های بسیاری داشتیم و به جز کمک های معنوی برخی نهادها مانند رسانه ملی هیچ کمک مادی از جایی نداشتیم و از بودجه موسسه شهید آوینی استفاده کردیم.

وی افزود:شاید اگر استقبال زیاد هنرمندان جوان نبود ما هم مایوس می شدیم اما استقبال فیلمسازان باعث ایجاد انگیزه در برگزارکنندگان شد و کارمان را هم سخت کرد. ما بدون هرگونه شرایط ویژه ای اقدام به اعلام فراخوان کردیم اما استقبال فیلمسازان در این دوره نشان داد که موضوع جشنواره برای همه دغدغه است.

مجتبی امینی اشاره ای هم به برگزاری جشنواره فیلم «چهلچراغ» کرد و در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر موازی کاری در برگزاری جشنواره های مختلف، گفت: جشنواره «چهلچراغ» برخلاف جشنواره «سما» که توسط موسسه فرهنگی هنری شهید آوینی و تحت نام آقا سیدمرتضی برگزار می شود، کاملا مردمی است. جشنواره «چهلچراغ» با حمایت نخبگان و هنرمندان برگزار می شود و درباره آثاری مرتبط با پیام امام حسین(ع) و برگرفته از نهضت عاشورا است.

بخش دیگری از گفته های دبیر جشنواره فیلم «سما» اعلام برنامه های رسانه ملی در ارتباط با سومین جشنواره فیلم «سما» بود که مجتبی امینی در این خصوص عنوان کرد: باید از رسانه ملی تشکر کنم که پوشش برنامه های مختلفی درباره سومین دوره از جشنواره «سما» را انجام خواهد داد و در ایام جشنواره از 5 شبکه مستندهای روزشمار جشنواره و اتفاقات هر روز پخش خواهد شد. همچنین طی صحبتی که با دکتر پورحسین؛ مدیر شبکه چهار داشتیم قرار است منتخبی از آثار در فرصتی پس از پایان جشنواره از این شبکه پخش شود.

دبیر سومین جشنواره فیلم «سما» از برپایی «پویش مردمی جشنواره سما» اشاره کرد و گفت: پویش مردمی جشنواره با حضور فرهیختگان و اهالی فرهنگ و هنر و رسانه برپا شده است که از مردم دعوت می کنند تا از جشنواره «سما» دیدن کنند. تیزرهای این پوشش هم اینک در فضای مجازی موجود است و از رسانه ملی هم پخش خواهد شد. این پویش با توجه به اهمیت موضوع جشنواره ادامه خواهد داشت.

مجتبی امینی در پایان نشست خبری خواستار همراهی اهالی رسانه در پوشش خبری سومین دوره جشنواره فیلم «سما» شد.
سومین دوره جشنواره ملی فیلم کوتاه «سما» با موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی در تاریخ 26 تا 30 فروردین ماه در سینما فلسطین تهران برگزار می شود.

ه خ / س م

نظر شما
ارسال نظر